Adobe X en català? no, però sí

Fa pocs dies ha sortit la versio 10.0 de l’Adobe Reader, anomenada comercialment Adobe Reader X. La versió per a Windows només es troba disponible en 4 llengües (alemany,anglès, francès i japonès). Recordem que la sèrie 9.x per a Windows tenia una trentena de versions idomàtiques, entre elles el català.

Mirant l’ftp d’Abobe, sembla que això és habitual. La versió 9.00 primer va sortir per a 4 llengües, i posteriorment es van afegir les altres un parell de mesos més tard. En el cas del català, va aparèixer a partir de la versió 9.1 fins a la versió actual, la 9.4.

El que sí que és curiós, és que ara el català ja surt, oficialment, al llistat de llengües en les que es troba disponible l’Adobe Reader X, tot i que encara no s’ofereix l’enllaç de descàrrega i a l’ftp corresponent només apareixen les 4 versions que he comentat al principi. En la sèrie 9.x succeeix justament a l’inrevés, tenim l’instal·lador, però el català no apareix al llistat oficial corresponent.

Esperarem a veure que passa, tot apunta que en unes setmanes ja tindrem l’instal·lador, i que Adobe manté el suport al català per un dels seus productes, el Reader.

Actualització (22/12/2010): Ja està disponible la versió de l’Adobe Reader X en català (només per a Windows). Adobe manté el seu petit suport al català.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Adobe X en català? no, però sí

  1. Daniel diu:

    Sí que està al FTP, carpeta ca_ES

  2. jmontane diu:

    Gràcies per l’avís Daniel. També s’ofereix per a baixar al web d’Adobe (només versió Windows). Així doncs, amb unes setmanes de retard respecte les 4 llengües “importants”, ja han arribat les “secundàries”, entre elles el català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *